English | Hrvatski

ZAVEST KRIŠNE

VAISHNAVA FOUNDATION

Sledeči stopinjam najodličnejšega oznanjevalca zavesti Krišne v zahodnem svetu

NJEGOVE BOŽANSKE MILOSTI A.C. BHAKTIVEDANTA SWAMI PRABHUPADE


BIOGRAFIJA

Kailasa Chandra das je Vaišnavski intelektualec, mislec, zvezdni astrolog, in avtor številnih pisnih stališč in člankov v zvezi z zavestjo Krišne. Rojen 9. januarja, 1951, je kot dete bil oddan v rejništvo in tako s svojimi rejniškimi starši odrasel v Glenviewu, Illinois, kot tudi v Sturgeon Bayu, Wisconsin. Med študijem novinarstva v zgodnjih sedemdesetih, na Univerzi Wisconsin v Madisonu,  je bil športni urednik The Daily Cardinala. To je bil čas, ko je postal pritegnjen z zavestjo Krišne.

Hare Krišna gibanju se je pridružil februarja, leta 1972, in prejel Harer Nama iniciacijo od svojega guruja, Njegove Božanske Milosti A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupade (Srila Prabhupada), zgodaj septembra 1972, v centru v Zahodni Virginiji. Brahmansko iniciacijo je prejel julija 1974, medtem ko je služil v Evanstonskem templju, v Illinoisu. V sedemdesetih je Kailasa prabhu uspešno vodil pridigarski program na višjih šolah po vsem Ameriškem Srednjem Zahodu in prav tako je bil dobro poznan po lekcijah v templjih.

Po velikih upravnih spremembah v ISKCON-u (International Society for Krishna Consciousness), takoj po odhodu njegovega ustanovitelja, Šrila Prabhupade, je Kailasa postal razočaran nad konfederacijo, katero sedaj imenuje "ISKCON." Leta 1977 je praktično bil prvi med Prabhupadovimi iniciranimi učenci, ki so zavrnili oboje, avtoriteto enajstih tako imenovanih mahabhagavat "conskih ačarij" in avtoriteto Upravnega Telesa (GBC), ki je omogočilo njihove deviacije.

Kailasovo dojemanje se je skozi leta pokazalo kot pravilno. Zgodovina je pokazala, da skvarjen GBC ni prepoznal brezvestne predrznosti in osebne ambicije, ki je vodila v kreacijo znano pod groznim nazivom "Boga-realizirani zonski ačarje." Zaradi uzurpacije Hare Krišna gibanja--in naknadnega direktnega ali indirektnega izgona mnogih bratov in sester bo Bogu--Kailasa Candra das ne sprejema nobenih iniciacij, izvedenih s strani tako imenovanih gurujev fabriciranega "ISKCON" gibanja; to postane zelo jasno med branjem njegovih člankov na tej spletni strani.

Na veliko zmerjan in klevetan s strani "ISKCON"-ovih strankarskih mož skozi zgodnja osemdeseta, je Kailasa prabhu bil med prvimi, ki je izpostavil mnoge žaljive opise Šrila Prabhupade s strani od Upravnega Telesa avtorizirane biografije Šrila Prabhupade, z naslovom Lilamrita. Napisana je bila v poznih sedemdesetih s strani enega od enajstih žigosanih mahabhagavatov, znanih tudi kot zonski ačarje in inicirajoči guruji.

Malo kasneje je Kailasa veliko potoval po Indiji in diskutiral o filozofiji Zavesti Krišne in zgodovinskem zlomu Šrila Prabhupadovega gibanja z različnimi tamkajšnjimi bhaktami. Leta 1986 je Kailasa prabhu bil povabljen k sodelovanju pri nastajajočem odporniškem gibanju, ki ga je iniciral nanovo spreobrnjen član GBC, "ISKCON"-ov pooblaščenec za San Francisco Bay Area. Za tem in v direktni povezavi s tem, je Kailasa postal de-facto vodja ruralnega ašrama v severni Kaliforniji, in tam je soustanovil Vaishnava Foundation pozno leta 1986.

Leta 1989 je bil vpleten v intenzivne pogovore s tremi od petih začetnih razglaševalcev ritvik frakcije, nakazujoč na številne napake v njihovem predlaganem procesu iniciacije. Od leta 1990 je Kailasa vodil pridigarski trud Vaishnava Foundation preko INTERNETA in napisal veliko člankov na spletni strani organizacije. Ves čas svoje vpletenosti v Zavest Krišne se je posvečal tudi študiju zvezdne astrologije in pisal članke in knjigo na to okultno temo.

Ekstremno težke preizkušnje v službi duhovnemu učitelju vodijo k večji realizaciji in prepričanju. Kailasa Chandra prabhu uči znanost zavesti Krišne takšno kot je. Predstavlja jo svobodno od vpliva in v kljubovanju vsem ne-Vedskim in anti-Vaišnavskim sistemom, vključno s Talmudizmom, hinavskim "Krščanstvom," nihilističnim Islamskim fanatizmom, Hindu larifarijem, posvetnim humanizmom in kultom znanosti, čarovništvom, neo-sahajizmom (še posebej post-moderna psevdo-Vaišnava različica), jaz-sem-Bog impersonalizmom, voidizmom, vsemi novimi in starimi ateističnimi kulti, in hedonistično, dekadentno Zahodno kulturo na splošno. Njegove besede, njegov oseben vpliv in njegova misija, ponujajo vsem iskrenim transcendentalistom zaščito in zavetje pred zgoraj omenjenim zlom.